De vereniging van communicatie adviesbureaus

De VEA is de vereniging van de toonaangevende communicatie adviesbureaus in Nederland

linkedin google

Alle VEA Members in één keer gevonden

Werken met een VEA lid is werken met een betrouwbaar, erkend en uiterst vakbekwaam bureau. VEA bureaus hebben ideeën waar je nooit aan gedacht zou hebben. Ideeën die je aangenaam zullen verrassen. Ideeën die echt werken. Zij zijn de creatieve pioniers van vandaag en morgen. Het lidmaatschap van de VEA is een indicator voor het succes van een agentschap. Het is een teken van kennis, financiële stabiliteit en professionaliteit.

Amsterdam

Selmore

020-5239191

 • Website
 • Meer

Selmore

www.selmore.com

A creative communication agency focused on impactful 360 campaign ideas. We are at our best working for runners up, challenger brands or clients with huge ambitions but not the budgets.

We have a very simple philosophy: a hard sell in a soft shell. But although we are somewhat hard selling, we believe in consumer pull, we hate pushing messages down their throats.

*

Contact
Anja Froeling

Meet us

Coöperatiehof 14-16
1073 JR Amsterdam

TEL: 020-5239191

Amsterdam

Skipintro

020-2238177

 • Website
 • Meer

Skipintro

www.skipintro.nl

Skipintro is een ideeënbureau, het betere vervolg op het reclamebureau. Een reclamebureau bedenkt reclame, een ideeënbureau denkt verder.

*

Contactpersoon
Hans van Dijk

Meet us

Noordermarkt 45
1015 NA Amsterdam

TEL: 020-2238177

Halfweg

SowiesoHelder

+31 20 623 90 06

 • Website
 • Meer

SowiesoHelder

sowiesohelder.nl/

Sowiesohelder maakt dat ’t raakt. Met slim werk in geïntegreerde campagnes. Online. Offline. Intern en extern. Digitaal. Gedrukt. Gefilmd. Gedeeld. Geschreeuwd. Gefluisterd.
Maar vooral... met emotie. Want mensen in beweging krijgen is voor ons de essentie van reclame en communicatie.

Contactpersoon: Joost van Iperen

Meet us

Suikersilo-Oost 2
1165 MS Halfweg
Nederland

TEL: +31 20 623 90 06

Amsterdam

Steam

020-6972171

 • Website
 • Meer

Steam

www.steam.nl

Steam en arbeidsmarktcommunicatie. Onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gespecialiseerd in goede strategieën, waarmee we zorgen dat de merken van onze klanten zich onderscheiden en we hun doelgroepen in beweging brengen.

Dat doen we door campagnes te maken die je in het hart raken. Authentiek, creatief, consistent, met het juiste dna. Want daarmee maak je merken groot. Ook op de arbeidsmarkt.

*

Contactpersoon
Marco van Rookhuijzen

Meet us

Generaal Vetterstraat 76 E
1059 BW Amsterdam

TEL: 020-6972171

Breda

SuperRebel

076-5728888

 • Website
 • Meer

SuperRebel

www.superrebel.com

Our mission is to be one of the best and most outspoken creative agencies with the power of explicit creativity. Beat the ordinary.

*

Contactpersoon
Berry van Nes

Meet us

Ginnekenweg 213
4835 NA Breda

TEL: 076-5728888

Amsterdam

TBWA\NEBOKO

020-5715500

 • Website
 • Meer

TBWA\NEBOKO

www.tbwa.nl

Voor grote merken en merken die groot willen worden

TBWA\NEBOKO ontwikkelt en produceert content voor de kanalen van nu. Onder één dak, en waar nodig met partners over de hele wereld. We ontwikkelen formats en maken online video’s, we bouwen apps, we produceren tv-commercials, huis-aan-huis folders, winkelmateriaal, bouwen en vullen CRM programma’s, ontwikkelen producten, interactieve placemats en ontwerpen corporate identities.

In een bureaulandschap dat met het medialandschap mee fragmenteert, zijn nog maar weinig grote spelers. Reclamebureaus zijn steeds minder van belang. Wij laten zien dat er een stevige plaats in de markt is voor een omnichannel bureau dat adverteerders helpt om over alle middelen heen, media-onafhankelijk, commercieel impactvol creatief werk te maken. Dat is waar TBWA\NEBOKO zich begeeft, elke dag doorontwikkelt, groeit en disruptief werk creëert dat past bij de tijdgeest. Onze afdelingen \VIDIBOKO (formats en online video’s), \MOBILE STRATEGY (apps en e-commerce) en \NEBOKO LIVE (CRM) dragen daar in grote mate aan bij.

Vanuit onze Disruption-filosofie ontwikkelen we dagelijkse commerciële ideeën voor merken als Aegon, Albert Heijn, Campina, Heineken, Douwe Egberts, Staatsloterij, KLM, McDonald’s, Landal GreenParks, Vodafone, Pickwick, Pearle, PostNL, Sparta, Unox en Wehkamp.

*

Contactpersoon
Rik Ledder

Meet us

Generaal Vetterstraat 82
1059 BW Amsterdam

TEL: 020-5715500

Amsterdam

The Oddshop

020-7766764

 • Website
 • Meer

The Oddshop

www.theoddshop.nl

Mensen worden iedere dag gebombardeerd met duizenden commerciële boodschappen. Door deze stortvloed zijn mensen kritisch geworden. Ze bepalen zelf welke merken ze wel en niet omarmen. Om als merk succesvol te zijn is het daarom essentieel om je boodschap op te laten vallen en te zorgen dat mensen jouw merk hun aandacht waard vinden. Dit kan alleen met ideeën die uniek, slim en onderscheidend zijn.

Dit is wat we bij The Oddshop doen. Merken merkwaardig maken.

Contactpersoon
Oscar Hamming

 

Meet us

KNSM-Laan 17
1019 LA Amsterdam

TEL: 020-7766764

TOON

Geldermalsen

TOON

088 1979 000

 • Website
 • Meer

TOON

toon.nu

Toon maakt merken betekenisvol

De enige constante factor in een wereld vol verandering is een sterke merkidentiteit. Alleen een merk dat steeds weer raakt vanuit het hart geeft energie, maakt de wereld een beetje mooier en is zo echt van betekenis.

Bij Toon maken we je merk betekenisvol. Dat doen we door met een team van merkenmakers op zoek te gaan naar de essentie. Vanuit dat unieke vertrekpunt zorgen we voor een positieve verandering. We onderzoeken en positioneren, we ontwerpen en vertellen, we realiseren en gaan de interactie met je doelgroepen aan. Zo bouwen we samen aan een merk dat van waarde is: voor jou, voor je organisatie en voor iedereen die je wilt bereiken.

Meet us

De Elzenhof 7e
4191 PA Geldermalsen

TEL: 088 1979 000

Amsterdam

UM

020-5030300

 • Website
 • Meer

UM

www.um.nl

UM is een mediabureau. Wij geven onze klanten strategisch marketingcommunicatie en media advies op basis van inzichten,
intelligentie en ideeën die afkomstig zijn van data analyses, onderzoek en onze creativiteit.

Wij ontwikkelen en realiseren content partnerships en kopen media of creëren content tegen de meest gunstige voorwaarden.
Wij zorgen voor optimale mediaplanning en content management en handelen dit feilloos en zorgeloos af voor onze klanten.

In de ruim 20 jaar, als mediabureau zijn we in staat geweest om binnen een continue veranderend communicatie- en
medialandschap boven op de ontwikkelingen te zitten en klanten aan ons te binden door het geven van een consistent
strategisch onderbouwd advies, innovatie en het verlenen van een uitstekende service.

*

Contactpersoon
Rik Rits

Meet us

Gebouw Azië / Hoogoorddreef 5
1101 BA Amsterdam

TEL: 020-5030300

Den Haag

Weber Shandwick

+31 70 312 1070

 • Website
 • Meer

Weber Shandwick

webershandwick.nl

Weber Shandwick is een toonaangevend wereldwijd communicatie- en pr-bureau met vestigingen in 79 steden verspreid over 34 landen, en met activiteiten die zich uitstrekken tot 127 steden in 81 landen. De denkers, strategen, analisten, producenten, ontwerpers en campagne-activators van Weber Shandwick sleepten samen de meest prestigieuze prijzen ter wereld in de wacht voor hun innovatieve, creatieve aanpak en impactvolle werk. Zo werd Weber Shandwick uitgeroepen tot Global Agency of the Year (in 2015 en 2016) door PRWeek, tot A-List Agency (in 2014 en 2015) door Ad Age en tot Global Agency of the Year (in 2010, 2012, 2014 en 2015) door The Holmes Report.Sinds 2009 hebben Weber Shandwick en de Prime-unit van Weber Shandwick samen maar liefst 31 Cannes Lions in de wacht gesleept. Bij nog eens 25 Lions kreeg Weber Shandwick een speciale vermelding als pr-bureau. Verder werd Weber Shandwick in 2014 en 2015 door Ad Age genoemd als beste werkgever. In 2013 en 2014 deed PRWeek hetzelfde. Het bedrijf biedt diepgaande expertise in verschillende sectoren en vakgebieden, waaronder consumer marketing, corporate reputation, healthcare, technology, public affairs, financiële dienstverlening, maatschappelijk verantwoord ondernemen, financiële communicatie en crisismanagement. Hierbij wordt gebruikgemaakt van eigen social, digital en analytische methodieken. Weber Shandwick is onderdeel van de Interpublic Group (NYSE: IPG). Ga voor meer informatie naar www.webershandwick.nl .

Meet us

Casuariestraat 9
2511 VB Den Haag

TEL: +31 70 312 1070

Oss

Weij Reclamestudio B.V.

0412-676666

 • Website
 • Meer

Weij Reclamestudio B.V.

www.ditzijnweij.nl

Weij is een reclamestudio dat zorgt voor een passend concept voor de klant. Weij zorgt niet alleen voor een boeiend verhaal in woord en beeld, maar let tijdens het vertellen ook op de herkenbaarheid, consistentie en identificatie van de klant.

Meet us

Griekenweg 7
5342 PX Oss

TEL: 0412-676666

WIM creative agency

Veghel

WIM creative agency

0413-341299

 • Website
 • Meer

WIM creative agency

www.wearewim.nl

Wij zijn een creatief bureau dat liever slim en simpel doet. De wereld om ons heen wordt steeds ingewikkelder. Elke dag is er meer keuze en het aanbod wordt met de minuut groter. Het is tijd voor inventieve eenvoud.
 
Onze aanpak is simpel.
WIM staat voor heldere strategische keuzes en creatieve ideeën die merken verbinden met mensen. Effectieve campagnes die werken, in al hun eenvoud. Zeg nou zelf: het is toch veel te makkelijk om moeilijk te denken.
 
Wij geloven dat innovatieve eenvoud ieder merk verder kan helpen. 
 

*

Contactpersoon

Edwin van den Boom

edwin@wearewim.nl

 

Meet us

De Amert 136
5462 GH Veghel

TEL: 0413-341299

Delft

Wubbe

015-2150950

 • Website
 • Meer

Wubbe

www.wubbe.nl

Welkom bij Wubbe. Het bureau dat het verschil maakt tussen doelstellingen formuleren en ze daadwerkelijk halen.

In deze tijd is de focus op resultaat meer dan ooit vereist. Bij Wubbe realiseren we ons dat als geen ander. En handelen daar ook naar. We denken als ondernemers. Sterker nog, het liefst denken we over alles mee. Van communicatiestrategie tot verdienmodel.

Niet creatief zijn om het creatief zijn, maar altijd om doelstellingen te halen. En zo het maximale uit een reclame-euro te persen. Dat maakt het verschil tussen doelstellingen formuleren en ze daadwerkelijk halen.

*

Contactpersoon
Gilbert Witjes

Meet us

Phoenixstraat 60a
2611 AM Delft

TEL: 015-2150950

Schiphol Oost

XXS

020-6405502

 • Website
 • Meer

XXS

www.xxs.nl

Ongewone resultaten door ongewone creativiteit.

Het is hoog tijd dat reclame 'uit de kast komt'. Wat we daarmee bedoelen? Dat we vol trots kunnen vertellen waar we in geloven, waar we het voor doen. En dat is: reclame moet verkopen! Een grotere open deur lijkt niet te bestaan.

De praktijk is echter anders. De oerfunctie van reclame is vergeten of verguisd. Het vak spreekt over het verhogen van top of mind awareness, het creëren van brand preference, het aanscherpen van de merkpersoonlijkheid. Allemaal belangrijk - en uiteraard werken wij ook met deze kpi's. Maar wat heb je eraan, als 4% meer naamsbekendheid niet leidt tot hogere sales?

Het antwoord vinden we niet langer in de klassieke modellen. De 4 P's zijn niet bestand tegen ongrijpbare consumenten, een overkill aan spelers en de spectaculaire groei van interactieve media: Challenge, Conversie, Connectie, Common ground.

Challenge
Challenge advertising en de conventies van ons vak. Alles is communicatie.

Conversie
Bij elk concept stellen we ons de vraag wat op korte en langere termijn het beste resultaat oplevert. Reclame moet effectief zijn. Reclame moet verkopen.

Connectie
Een merk, of het een challenger of marktleider is, wint door de harten van haar publiek te veroveren. Sturen op insights is key.

Common ground
Wij geloven in een hechte samenwerking met onze klanten en dagen samen de categorie uit. Samen scherp.

Als XXS al ergens in gelooft, dan is het in 2 C's. Connectie en conversie. En een flinke dosis gezond verstand. Dat de scherpte van de spijker belangrijker is dan het gewicht van de hamer.

Daarmee beweren we niet de snel veranderende werkelijkheid te kunnen verklaren. Laat staan te voorspellen. Maar het levert (soms zelfs tot onze eigen verrassing, en zeker dat van onze klanten) reclame op die verkoopt.

*

Contactpersoon
Piet Hein Smit

Meet us

Stationsplein 416-4
1117 CL Schiphol Oost

TEL: 020-6405502

Hoofddorp

Yellow Communications

+31 (0)23 555 34 24

 • Website
 • Meer

Yellow Communications

yellow-communications.com

Voor ons draait alles om de verhalen van onze klanten. Wij helpen jou om jullie verhalen te ontdekken, te ontrafelen, te schrijven of te visualiseren en onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroepen. Dit doen we door media-aandacht te creëren, door events te organiseren, door websites te maken, mailings te versturen, sociale media in te zetten en nog veel meer. We zijn continu op zoek naar de beste manieren om deze verhalen te vertellen.

Ons doel is bereikt als jij jouw doelstellingen hebt behaald. De kers op de taart is dat jij dan zegt: ‘zo had ik het alleen niet kunnen bereiken’. De verantwoordelijkheid voor het succes delen we samen. Je mag van ons pro-actieve, professionele ondersteuning en advies verwachten. Wij op onze beurt verwachten van jou dat je input levert, meedenkt en meedoet. En het allerbelangrijkste is dat we allebei enthousiast moeten zijn. “Zonder enthousiasme geen goede resultaten” is ons motto.

Meet us

Kruisweg 811a
2132 NG Hoofddorp
Nederland

TEL: +31 (0)23 555 34 24

Sharing is caring   •   Deel op

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Contact • VEA

Vereniging van communicatieadviesbureaus
Generaal Vetterstraat 82
1059 BW Amsterdam

Postbus 2322
1180 EH Amstelveen

T. 020 - 642 5642
E.
KvK nummer 40530266
BTW nummer NL 00 25 64 609.B.01
Bic ANBANL 2A
IBAN NL 31 ABNA0548326452
ABN AMRO 548326452
Postbank 538834

Sluit

Inloggen My VEA

Ben jij je inloggegevens kwijt?

Vervelend, maar snel opgelost.
Vul het emailadres van je VEA inlog in. Wij sturen je een email
met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.