VEA Copyrightbank

Onder VEA Protect is er nu een vernieuwde service: de VEA Copyrightbank. In samenwerking met het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) wordt deze gebruiksvriendelijke en betaalbare online applicatie aangeboden. Het stelt VEA leden in staat om creatief werk te uploaden om zo een officieel bewijs van makerschap (auteursrecht) te hebben. Direct wordt het werk gedateerd en er wordt geregistreerd wie het heeft ingezonden. Zo wordt er vastgelegd dat het VEA lid het auteursrecht heeft en de maker van het idee is. Het dient als krachtig bewijsmiddel als de rechten van het bureau worden betwist of als er plagiaat wordt gepleegd. VEA leden betalen slechts € 25,- per geregistreerd item. Het werk blijft dan voor vijf jaar in het depot en deze periode kan telkens verlengd worden met vijf jaar.

Hoe het werkt Account aanmaken

Na het aanmaken van een account, kan er een ID-code worden aangevraagd door een e-mail te sturen naar: info@vea.nl, om zo gebruik te kunnen maken van de speciale prijs voor VEA leden. Per ID-code kan een campagne of ander creatief product worden geüpload tot een maximale grootte van 100 Mb. Een account kan worden aangemaakt door middel van de button ‘maak een account aan’.

Creatief werk indienen

Bij het indienen van een creatief product, moeten er een aantal gegevens ingevuld te worden. Na dat de ID-code is ingevuld, wordt er gevraagd om referentiegegevens. Dit zijn het kenmerk en de aanduiding die aan het i-DEPOT (digitaal bewijs) meegegeven kunnen worden, zodat het achteraf makkelijk teruggevonden kan worden. Bij het gedeelte ‘kenmerk’ kan bijvoorbeeld de klantreferentie worden ingevuld. In het gedeelte ‘mijn aanduiding’ zou de campagnenaam kunnen worden ingevuld.Vervolgens kan het idee of het concept, zo uitgebreid mogelijk beschreven worden, of een bijlage worden toegevoegd. Er kan ook worden gekozen voor een combinatie van de twee. De bijlage bestaat uit het concept, format of idee, met een maximum grootte van 100 Mb. Het is mogelijk om meerdere bestanden te uploaden.Wanneer deze stappen zijn voltooid, kan er op ‘verwerken’ worden geklikt. Een overzicht van de kosten wordt weergegeven. VEA leden betalen € 25,-. Het bedrag kan zowel met i-DEAL of creditcard worden afgerekend.Geaccepteerde formaten:Documenten: .pdf, .txt, .doc, .xlsAfbeeldingen: .jpg, .gif, .png, .tif, .epsFilmpjes: .avi, .wmv, .mov, .mpeg, .fla, .flvGeluid: .mp3, .mp4, .wavPowerpoint: .ppsWeb: .html, .htm, .php Ik heb nog geen account:Ik heb al een account:Ik wil direct ID-codes bestellen:Download het VEA Copyrightbank labelHet VEA copyrightbank label is bedoeld om creatief werk dat naar (aspirant) klanten gaat te waarmerken. Op het label is er ruimte om de ID-code in te vullen. Het VEA Copyrightbank label is te downloaden via onderstaande button. De set bevat het VEA copyrightbank label in de bestandtypes PDF, PNG, JPG en EPS.

Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) is het officiële bureau voor de registratie van merken, modellen en tekeningen in de Benelux.Voor meer informatie over het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom, ga naar www.boip.int

Intellectueel eigendomsrecht

Intellectueel eigendom is de verzamelnaam voor rechten op intellectuele creaties, zoals muziek, merken, vormgeving, uitvindingen, games, software, teksten en foto’s. Het is een vorm van bescherming die de mogelijkheid geeft om wettelijk op te treden tegen anderen die creaties (na)maken, gebruiken, importeren of verkopen.Voor meer informatie over het intellectueel eigendomsrecht, bekijk de site van het BBIE.

Download bijlage

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!

Nieuwsbrief

Sectie