De vereniging van communicatie adviesbureaus

De VEA is de vereniging van de toonaangevende communicatie adviesbureaus in Nederland

linkedin google

VEA Assist

Gemerkt dat er wat documenten verouderd zijn? Of nog missen? Dat klopt. De VEA is er momenteel namelijk hard mee bezig om alle documenten te updaten. We vragen daarom nog heel even om jullie geduld.

 

 

pdf

VEA Copyrightbank

Ga je een fantastisch creatief idee presenteren? Leg dan digitaal het bewijs van makerschap vast. Dan blijft altijd traceerbaar van wie het creatieve werk is en wie zich eraan vergrijpt. Gelukkig is er nu daarom de VEA Copyrightbank.

Download document

VEA Copyrightbank

Onder VEA Protect is er nu een vernieuwde service: de VEA Copyrightbank. In samenwerking met het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) wordt deze gebruiksvriendelijke en betaalbare online applicatie aangeboden. Het stelt VEA leden in staat om creatief werk te uploaden om zo een officieel bewijs van makerschap (auteursrecht) te hebben. Direct wordt het werk gedateerd en er wordt geregistreerd wie het heeft ingezonden. Zo wordt er vastgelegd dat het VEA lid het auteursrecht heeft en de maker van het idee is. Het dient als krachtig bewijsmiddel als de rechten van het bureau worden betwist of als er plagiaat wordt gepleegd. VEA leden betalen slechts € 25,- per geregistreerd item. Het werk blijft dan voor vijf jaar in het depot en deze periode kan telkens verlengd worden met vijf jaar.


Hoe het werkt 

Account aanmaken

Na het aanmaken van een account, kan er een ID-code worden aangevraagd door een e-mail te sturen naar: info@vea.nl, om zo gebruik te kunnen maken van de speciale prijs voor VEA leden. Per ID-code kan een campagne of ander creatief product worden geüpload tot een maximale grootte van 100 Mb. Een account kan worden aangemaakt door middel van de button 'maak een account aan'.

Creatief werk indienen

Bij het indienen van een creatief product, moeten er een aantal gegevens ingevuld te worden. Na dat de ID-code is ingevuld, wordt er gevraagd om referentiegegevens. Dit zijn het kenmerk en de aanduiding die aan het i-DEPOT (digitaal bewijs) meegegeven kunnen worden, zodat het achteraf makkelijk teruggevonden kan worden. Bij het gedeelte ‘kenmerk’ kan bijvoorbeeld de klantreferentie worden ingevuld. In het gedeelte ‘mijn aanduiding’ zou de campagnenaam kunnen worden ingevuld.

Vervolgens kan het idee of het concept, zo uitgebreid mogelijk beschreven worden, of een bijlage worden toegevoegd. Er kan ook worden gekozen voor een combinatie van de twee. De bijlage bestaat uit het concept, format of idee, met een maximum grootte van 100 Mb. Het is mogelijk om meerdere bestanden te uploaden.

Wanneer deze stappen zijn voltooid, kan er op ‘verwerken’ worden geklikt. Een overzicht van de kosten wordt weergegeven. VEA leden betalen € 25,-. Het bedrag kan zowel met i-DEAL of creditcard worden afgerekend.

Geaccepteerde formaten:

Documenten: .pdf, .txt, .doc, .xls

Afbeeldingen: .jpg, .gif, .png, .tif, .eps

Filmpjes: .avi, .wmv, .mov, .mpeg, .fla, .flv

Geluid: .mp3, .mp4, .wav

Powerpoint: .pps

Web: .html, .htm, .php

 

Ik heb nog geen account:

Ik heb al een account:

Ik wil direct ID-codes bestellen:

Download het VEA Copyrightbank label

Het VEA copyrightbank label is bedoeld om creatief werk dat naar (aspirant) klanten gaat te waarmerken. Op het label is er ruimte om de ID-code in te vullen. Het VEA Copyrightbank label is te downloaden via onderstaande button. De set bevat het VEA copyrightbank label in de bestandtypes PDF, PNG, JPG en EPS.


Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BBIE) is het officiële bureau voor de registratie van merken, modellen en tekeningen in de Benelux.
Voor meer informatie over het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom, ga naar www.boip.int

Intellectueel eigendomsrecht

Intellectueel eigendom is de verzamelnaam voor rechten op intellectuele creaties, zoals muziek, merken, vormgeving, uitvindingen, games, software, teksten en foto’s. Het is een vorm van bescherming die de mogelijkheid geeft om wettelijk op te treden tegen anderen die creaties (na)maken, gebruiken, importeren of verkopen.

Voor meer informatie over het intellectueel eigendomsrecht, bekijk de site van het BBIE

Download document

Sharing is caring   •   Deel op

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Contact • VEA

Vereniging van communicatieadviesbureaus
Generaal Vetterstraat 82
1059 BW Amsterdam

Postbus 2322
1180 EH Amstelveen

T. 020 - 642 5642
E.
KvK nummer 40530266
BTW nummer NL 00 25 64 609.B.01
Bic ANBANL 2A
IBAN NL 31 ABNA0548326452
ABN AMRO 548326452
Postbank 538834

Sluit

Inloggen My VEA

Ben jij je inloggegevens kwijt?

Vervelend, maar snel opgelost.
Vul het emailadres van je VEA inlog in. Wij sturen je een email
met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.