De vereniging van communicatie adviesbureaus

De VEA is de vereniging van de toonaangevende communicatie adviesbureaus in Nederland

linkedin google

Over de VEA

De VEA is de vereniging van de toonaangevende communicatie adviesbureaus in Nederland. Bureaus die gezamenlijk de overtuiging delen dat hun dienstverlening moet voldoen aan de hoogste standaarden van kwaliteit, effectiviteit en continuïteit. VEA leden staan midden in de samenleving en nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.


 

Onze Missie

Creativiteit. De motor van de vooruitgang.

 
Deze missie ondersteunen we met drie pijlers:
 1. Inspiratie.
  Wij geloven dat er geen beter bewijs is voor de waarde van ons vak dan het laten zien en laten inspireren door het geweldige werk dat er gemaakt wordt. Dat doen we met onze VEA Circles Live, maar ook met de EffieAwards en 24Festival (voorheen 24 uur van de reclame), dat in vier jaar tijd is uitgegroeid tot het evenement in het vak.

 2. Belangenbehartiging.
  We komen op voor de belangen van de bureaus als het gaat om bijvoorbeeld copyright, honorering en pitches. We staan onze leden bij om hun dienstverlening verder te kunnen professionaliseren met contractmodellen, benchmark informatie en economisch/juridisch advies.

 3. Professionele ontwikkeling.
  Van oudsher heeft de VEA een uitstekende reputatie met haar VEA College: een scala van trainingen en seminars voor uiteenlopende doelgroepen uit de bureaus. Naast de reguliere trainingen heeft de VEA bijvoorbeeld haar leden de mogelijkheid gegeven om zich beter te scholen d.m.v. het seminar “Dirty Tricks” in het onderhandelen met procurement afdelingen. Of door de state-of-the-art digitale training Hyper Island naar Nederland te halen.
   

Onze geschiedenis

De VEA is in 1917 gesticht als Vereniging voor Erkende Advertentiebureaus. Met dit VEA  keurmerk en erkenning waren VEA leden een betrouwbare partner voor zowel media als adverteerders. In 1984 heeft de VEA vanuit de Verenigde Staten de Effie naar Nederland gehaald als enige echt prijs voor effectieve communicatie. In 2017 heeft de VEA haar 100-jarig bestaan gevierd.

 

Statuten van de VEA

Download hier de statuten van de VEA. 

Sharing is caring   •   Deel op

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Contact • VEA

Vereniging van communicatieadviesbureaus
Generaal Vetterstraat 82
1059 BW Amsterdam

Postbus 2322
1180 EH Amstelveen

T. 020 - 642 5642
E.
KvK nummer 40530266
BTW nummer NL 00 25 64 609.B.01
Bic ANBANL 2A
IBAN NL 31 ABNA0548326452
ABN AMRO 548326452
Postbank 538834

Sluit

Inloggen My VEA

Ben jij je inloggegevens kwijt?

Vervelend, maar snel opgelost.
Vul het emailadres van je VEA inlog in. Wij sturen je een email
met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.