Over de VEA

De VEA is de vereniging van toonaangevende communicatie-adviesbureaus in Nederland. Onze leden delen de overtuiging dat hun dienstverlening moet voldoen aan de hoogste standaarden van kwaliteit, effectiviteit en continuïteit. We zijn meer dan alleen een vereniging. We zijn een brancheorganisatie die reclame-, media- en PR-bureaus al sinds 1917 helpt succesvol te zijn. Hoe? Door de combinatie van onderstaande drie pijlers.

Onze missie

Creativiteit.
De motor van de vooruitgang.

In een tijd dat technologie en data steeds verder democratiseert en iedere adverteerder, marketeer, adviseur of strateeg straks beschikt over dezelfde middelen om de klant te bereiken, maakt creativiteit uiteindelijk het verschil tussen goed en geweldig. Daarom zien wij creativiteit als de motor van de vooruitgang.

Kunde voor vandaag

We helpen de dienstverlening van onze leden verder te professionaliseren met contractmodellen, benchmarkinformatie en economisch of juridisch advies via VEA Assist. Ook komen we op voor de belangen van de bureaus als het gaat om bijvoorbeeld copyright, honorering en pitches.

Kennis voor morgen

Om de effectiviteit van creatief werk duurzaam te verhogen organiseren we diverse evenementen, zoals de Effie Awards. Hierin wordt kennis gedeeld en worden vakgenoten en andere branches met elkaar worden verbonden. We verbinden opleiding en praktijk via studenten en studies en stimuleren talentontwikkeling binnen ons vak door trainingen, cursussen en masterclasses.

Kansen voor overmorgen

We creëren toekomstige kansen voor onze leden. Dit doen we door hen te inspireren en onderwerpen aan te dragen om over na te denken, zoals toekomstige verdienmodellen en stereotypering.

De VEA bestaat uit het bestuur en de organisatie.

Bestuur

VEA leden kiezen het VEA bestuur uit hun midden. Het Algemeen Bestuur is verantwoordelijk voor het beleid en de financiën van de vereniging. Het Dagelijks Bestuur wordt gevormd door de voorzitter, vice-voorzitter en penningmeester.

Marion Koopman

Greenhouse Group

Voorzitter

Dick van der Lecq

DDB Unlimited

Vice voorzitter

Edgar Molenaars

KPMG

Penningmeester

Jos Govaart

Coopr

Bestuurslid

Yvonne Prins

UM

Bestuurslid

Tim van der Wiel

GoSpooky

Bestuurslid

Gijs de Bruijn

Accenture Interactive

Bestuurslid

Baba Touré

Hammerfest

Bestuurslid

Organisatie

Het VEA kantoor draagt zorg voor de voorbereiding en uitvoering van het beleid. Daarnaast is het verantwoordelijk voor de organisatie van alle activiteiten en overige zaken.

Talmon Kochheim

Directeur

Sylvie Visser-Witkamp

Effie Awards

Yvette Bolten

Communicatie & Graphic Design

Felicia Wijnveen

Communicatie & Talent

Ook lid worden?

Word lid Bekijk leden

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!

Nieuwsbrief

Sectie