De vereniging van communicatie adviesbureaus

De VEA is de vereniging van de toonaangevende communicatie adviesbureaus in Nederland

linkedin google
Terug naar nieuws-overzicht

Jann de Waal in Topteam Creatieve Industrie

Jann de Waal (CEO en eigenaar van digital agency Info.nl en bestuurslid CLICKNL) treedt per 1 februari 2016 toe tot het Topteam Creatieve Industrie. Hij volgt daarmee Jeroen van Erp (praktijkhoogleraar Concept Design, TU Delft en founding partner/Innovation Strategist Fabrique) op in het topteam.

Jann de Waal is gevraagd het topteam te versterken vanwege zijn uitgebreide ervaring en netwerk in het creatieve speelveld. Hij richt zich binnen het topteam op de internationalisering agenda, waarbij hij de overheid adviseert over relevante focuslanden, strategische beurzen en handelsmissies. Verder zal hij zich vanuit zijn rol binnen CLICKNL inzetten als linking pin binnen de grotere onderzoeksprogramma’s.

Jann de Waal: “We streven er gezamenlijk naar om Nederland in 2020 tot de meest creatieve economie van Europa te brengen. Er ligt inmiddels een sterk fundament waarbij we in staat zijn gebleken om verder te kijken dan onze eigen grenzen en samenwerking aan te gaan met relevante partijen en beurzen in het buitenland. Ik zie ernaar uit om onze footprint nog verder te vergroten."

Over Jann de Waal

Jann de Waal is CEO en eigenaar van Info.nl, een bureau voor de ontwikkeling van digitale producten en platformen. Daarnaast is hij partner van Fuenta, een netwerk van business vernieuwers. Hij is tevens actief in verschillende publieke organisaties rondom innovatie, onderwijs en de creatieve industrie. Zo was hij medeoprichter en voorzitter van DDA, de branchevereniging voor digitale bureaus, en in die hoedanigheid nauw betrokken bij de oprichting van de Federatie Dutch Creative Industries. Tevens was hij een van de initiatienemers van KIC!, een coöperatief samenwerkingsmodel voor innovatie in de creatieve industrie. Tegenwoordig is hij als lid van het dagelijks bestuur betrokken bij CLICKNL, het Topconsortium voor Kennis & Innovatie van de creatieve industrie. Daarnaast is hij lid van diverse adviesorganen in het hoger onderwijs (zoals de Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Utrecht en Team Academy).

Topsector Creatieve Industrie

De creatieve industrie is één van de negen topsectoren, dit zijn sectoren waar het Nederlandse bedrijfsleven en onderzoekscentra wereldwijd in uitblinken. Of het nu gaat om Dutch Design, serious gaming of dance muziek, de creatieve industrie is wereldwijd steeds toonaangevender. Daarmee is zij één van Nederlands grootste topsectoren. Met haar gebundelde, creatieve disciplines is ze niet alleen gewend om zich te buigen over vraagstukken van morgen, maar geeft ze (toekomstige) veranderingen ook écht vorm. Van maatschappelijk tot technisch, zo zorgt ze elke dag voor weer een nieuwe doorbraak. Gewoon door anderen op weg te helpen.

Sharing is caring   •   Deel op

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Contact • VEA

Vereniging van communicatieadviesbureaus
Generaal Vetterstraat 82
1059 BW Amsterdam

Postbus 2322
1180 EH Amstelveen

T. 020 - 642 5642
E.
KvK nummer 40530266
BTW nummer NL 00 25 64 609.B.01
Bic ANBANL 2A
IBAN NL 31 ABNA0548326452
ABN AMRO 548326452
Postbank 538834

Sluit

Inloggen My VEA

Ben jij je inloggegevens kwijt?

Vervelend, maar snel opgelost.
Vul het emailadres van je VEA inlog in. Wij sturen je een email
met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.