De vereniging van communicatie adviesbureaus

De VEA is de vereniging van de toonaangevende communicatie adviesbureaus in Nederland

linkedin google
Terug naar nieuws-overzicht

Bart Kuiper VEA Legend 2015

Na Giep Franzen, Albert Winninghoff, Paul Meijer, Pietro Tramontin, Frank Pels, Hans van Dijk, Béla Stamenkovits, Tejo Hollander, Lucas Mees, Cor den Boer en Diederick Koopal, heeft Bart Kuiper een plek gekregen in de VEA Hall of Fame.

Bart Kuiper startte, na 10 jaar bij Ogilvy & Mather te hebben gewerkt, in 1985 het bureau Kuiper & Schouten. Na 12 jaar verkocht hij zijn bureau aan Lowe, om vervolgens het succesvolle bureau Leukwerkt Worldwide op te richten. Kuiper is de man achter de campagnes van WC Eend, Hak, Mora, Melkunie (koeien), Bovag (Beun de Haas), Duyvis (met Gerard Cox), RVS (‘Ik durf het bijna niet te vragen’) en talloze andere memorable campagnes. Hij ontving de onderscheiding uit handen van VEA bestuurslid Dick van der Lecq. Bij de benoeming hoort een beeldje met het profiel van de Legend van de hand van kunstenaar Jeroen Henneman.

Esther Overmars gekozen tot VEA Next Legend

Net als vorig jaar heeft het VEA bestuur besloten om naast de senior Legend ook veelbelovend jong talent een podium te geven in de vorm van the Next Legend. Iemand die gezien zijn of haar performance weleens in de toekomst in de VEA eregalerij zal kunnen staan. Met de verkiezing van de Next Legend wil de VEA het belang van de ontwikkeling van jong talent in ons vak onderstrepen. Een Next Legend wordt gekozen aan de hand van drie criteria: 1) werkt bij een bureau in de functie van creatief, strateeg, media, productie of account. 2) Is niet ouder dan 35 jaar 3) Stimuleert vernieuwing in ons vakgebied. Aan de hand van deze criteria hebben alle VEA leden een kandidaat kunnen voordragen. Uit alle kandidaten is unaniem Esther Overmars (UM) uit de bus gekomen. De prijs voor the Next Legend is een zetel in het VEA Bestuur voor de duur van een jaar. Hiermee is Esther Overmars voor het jaar 2016 toegetreden als junior lid in het VEA Bestuur.

Sharing is caring   •   Deel op

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Contact • VEA

Vereniging van communicatieadviesbureaus
Generaal Vetterstraat 82
1059 BW Amsterdam

Postbus 2322
1180 EH Amstelveen

T. 020 - 642 5642
E.
KvK nummer 40530266
BTW nummer NL 00 25 64 609.B.01
Bic ANBANL 2A
IBAN NL 31 ABNA0548326452
ABN AMRO 548326452
Postbank 538834

Sluit

Inloggen My VEA

Ben jij je inloggegevens kwijt?

Vervelend, maar snel opgelost.
Vul het emailadres van je VEA inlog in. Wij sturen je een email
met een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.