VEA lanceert opleidingsprogramma VEA Kickstart

AMSTELVEEN – de VEA (vereniging van de toonaangevende communicatie adviesbureaus in Nederland) lanceert een gratis opleidingsprogramma genaamd VEA Kickstart. Het programma is bestemd voor jong talent werkend in de reclame met 0-3 jaar werkervaring. Het programma bestaat uit 16 gastcolleges gegeven door gevestigde namen uit de reclamebranche. 8 september gaat het programma van start.

Elk aangesloten VEA-bureau mag gratis een talent aanwijzen die het programma doorloopt. De VEA hoopt hiermee per jaar zo’n 80 jonge getalenteerde mensen een kickstart te kunnen geven voor een mooie loopbaan in de communicatiebranche.

De opleiding is toegespitst op de praktijk en de colleges zullen verzorgd worden door mensen uit het reclamevak. Om een goede basis te bieden worden de belangrijkste onderdelen van het communicatievak behandeld. De onderwerpen die aan bod komen zijn de Werking en effectiviteit van reclame, Merk & digitale strategie, Marktonderzoek, Mediaplanning & strategie, AV & digitale producties, Copywriting, Design, Marketing PR, Klantrelaties & new business, Financial management, Branded content & sponsoring en Publishing.

Het initiatief komt voort uit de behoefte vanuit de branche en de leden om meer aandacht te besteden aan talentontwikkeling. Met de introductie van Kickstart wilt de VEA hier een voortrekkersrol in nemen en talent stimuleren.  

Olivier Koning (VEA bestuur): “Ik ben heel blij dat we nu echt iets hebben ontwikkeld voor alle talentvolle mensen die ons vak rijk is. Met VEA Kickstart geven we deze grote groep talenten in ieder geval een goede basis waar ze profijt van gaan hebben in hun ontwikkeling. De bereidheid van onze leden om belangeloos mee te werken aan dit initiatief vind ik echt te gek en geeft aan wat we als branche samen kunnen bereiken.”

De colleges worden gegeven door gevestigde namen uit de branche. O.a. Margot Bouwman, Marc Oosterhout, Boris Nihom, Dick van der Lecq, David Snellenberg, Christiaan Borstlap, Fred Moolhuijsen en Willem-Albert Bol zullen een college verzorgen. De colleges zullen plaatsvinden op donderdagen van 16.30 tot 18.30 uur. De specifieke kalender en inschrijfprocedure zal spoedig mogelijk bekend worden gemaakt.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!

Nieuwsbrief

Sectie