Turven & Durven: Lessons learned uit twee jaar Coalitie Beeldvorming in de Media

“Ze willen niet.” “Ze zijn er niet.” “Wij selecteren op kwaliteit.” 

Wie zich bezighoudt met diversiteit en inclusiviteit is niet onbekend met deze uitspraken.

Tijdens de meet-up op donderdag 13 juni gaan wij nu eens niet in op deze opmerkingen, maar kijken we vooral vooruit: wat zijn de good practices waarmee diversiteit en inclusiviteit in het medialandschap meer vanzelfsprekend worden?

Hoe voorkomen we dat media bijdragen aan de stereotiepe rolverdeling tussen mannen en vrouwen? Welke lessen nemen we mee uit twee jaar Coalitie Beeldvorming in de Media en wat heb jíj nodig om diversiteit en inclusiviteit te implementeren?

Dit is jouw kans om vragen te stellen en te leren van de ervaringen van verschillende mediamakers. Van productiebedrijven tot reclamebureaus; iedereen kan er handige tips uit halen!

Programma:

09.30 – 10.00 uur Inloop + audiotour (met o.a. Marc-Marie Huijbregts)
10.00 – 10.10 uur Welkomstwoord door WOMEN Inc.
10.10 – 10.30 uur Crashcourse “Unstereotype” door Hanneke Felten (onderzoeker bij Movisie)
10.30 – 11.30 uur Cracking the case: samen met o.a. NPO, Vice, RTL en VEA aan de slag
11.30 – 12:00 uur Next steps: hoe nu verder?
12.00 – 13.00 uur Napraten met een broodje

Met onder andere:

De ochtend wordt gemodereerd door Radio DJ Shay Kreuger. Zij startte haar carrière in 2007 bij FunX. Tegenwoordig host ze op NPO Radio 2 de nachtshow ‘SHAY’. In 2016 maakte ze in samenwerking met VPRO Dorst de driedelige documentaireserie ‘Brieven van Pancho’ over schrijven met gevangenen. Met haar energieke en leergierige houding zorgt Shay voor een interessante ochtend!

Hanneke Felten houdt zich bij Movisie bezig met onderzoek naar o.a. de effectiviteit van interventies op het terrein van diversiteit, emancipatie en antidiscriminatie. Deze ochtend zal Hanneke haar expertise delen en een crashcourse geven hoe je als journalist of communicatieprofessional voorkomt dat je onbewust vooroordelen versterkt.

De ochtend wordt afgesloten door Atta de Tolk (Yazan Fouad Bechara), die op geheel eigen wijze de belangrijkste lessen van de dag gaat samenvatten. Hij is expert op het gebied van jongerenbeleid en maakt theater. Door te putten uit ervaringen van zichzelf, milieus en diverse leefwerelden weet hij iedereen met elkaar te verbinden!

Werk jij in het mediaveld en zet je je in voor meer diversiteit en inclusiviteit?

Wil je gelijkgestemden ontmoeten en leren van elkaars ervaringen? Zet dan 13 juni in je agenda! Tijdens deze interactieve ochtend krijg je concrete tips over wat jij morgen al anders kunt doen en hoe je diversiteit en inclusiviteit een vanzelfsprekend onderdeel kan maken van jouw werk als mediamaker.

Aanmelden via deze link!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!

Nieuwsbrief

Sectie