Start nominaties VEA Legend & Next Legend

De VEA zet jaarlijks tijdens het Legend Diner een jong en ‘oud’ talent in het zonnetje met twee prijzen. De VEA Legend is iemand die enorm veel betekend heeft voor het vak en de Next Legend is iemand die juist op jonge leeftijd al veel bereikt heeft en de potentie heeft om veel voor het vak te betekenen. Voorheen werd de Next Legend alleen benoemd door het VEA-bestuur in samenwerking met RA*W. Dit jaar kan iedereen een Next Legend nomineren.

                   

VEA Next Legend

De sinds 2014 bestaande prijs wordt uitgereikt aan een veelbelovend jong talent. Iemand die gezien zijn of haar performance in de toekomst weleens in de VEA-eregalerij zou kunnen staan. Hiermee wordt de ontwikkeling van jong talent in het vak onderstreept. Eerdere Next Legends waren Robert Volten, Esther Overmars en Tim van der Wiel. 

De prijs kent een aantal beoordelingscriteria. De Next Legend:

  • Is maximaal 32 jaar
  • Heeft nu al veel betekend voor ons vak
  • Is werkzaam bij een toonaangevend communicatiebureau
  • Stimuleert vernieuwing in ons vakgebied
  • Wil en kan een jaar meedraaien in het VEA bestuur

Vanaf dit jaar kan ieder bureau een talent aanwijzen. Ken jij iemand die deze prijs verdient? Mail jouw nominatie dan vóór 1 december naar info@vea.nl en beschrijf waarom hij/zij de nieuwe Next Legend moet worden.

 

VEA Legend

De Legend prijs wordt al veel langer jaarlijks uitgereikt aan vakiconen die niet alleen veel voor hun bureau(s) hebben betekend, maar ook hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van ons vak. De afgelopen jaren zijn onder andere Hans van Walbeek, Bart Kuiper en Pietro Tramontin tot Legend uitgeroepen. Dit jaar zullen de VEA-bureaus betrokken worden bij de nominatie van de Legend. Zij ontvangen hierover apart bericht.

 

Uitreiking

Uit alle nominaties kiest het VEA bestuur de uiteindelijke Legend en Next Legend. Beide prijzen worden uitgereikt tijdens het VEA Legend Diner in januari. Meer informatie hierover volgt. 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!

Nieuwsbrief

Sectie