Quotes Speech Marion Koopman

Tijdens de ALV op 30 januari gaf de nieuwe voorzitter Marion Koopman een speech over haar visie over de toekomst van de VEA, waarin data, diversiteit en kennisdeling steeds meer centraal komen te staan. Hieronder zijn diverse quotes uit de speech geselecteerd:

 

“Het is tijd om de VEA open te breken en meer naar buiten gericht te maken. Het netwerk te vertakken buiten ons eigen domein en meer te kennis te delen. Van je eigen hoofd tot je eigen bedrijf, de kennis – de data – moet er uit.” aldus MarionDaarnaast benadrukte Marion dat bureaus goed zijn hun expertise aan adverteerders over te dragen, maar dat bureaus ook naar zichzelf moeten kijken; “Waar wij hier allemaal heel goed zijn – in het voorspellen en beschrijven van de disruptie die de adverteerder gaat treffen – proef ik dezelfde urgentie bij onszelf veel minder. De noodzaak om te veranderen, elkaar op te zoeken, van elkaar te leren, buiten onze comfortzone te treden en om elkaars kwaliteiten op waarde te schatten. We roepen om het hardst dat de interne muren en silo’s bij de adverteerder gesloopt moeten worden maar tussen ons? Hoe vaak zoeken wij elkaar écht op? Gunnen we elkaar werk. Of blijven we liever zo lang mogelijk op onze eigen business zitten?”

 

Verleden en heden VEA
“100 jaar VEA. Het bestaansrecht van een vereniging als de VEA bestaat bij de gratie van het kunnen creëren van een netwerk. Mijn overtuiging is dat het succes van netwerk bestaat uit het aantal- en de kwaliteit van de verbindingen in het netwerk enerzijds, en dat wat via het netwerk gedeeld wordt anderzijds. Een gezonde branchevereniging in deze tijd bestaat niet alleen in fysieke vorm maar juist ook digitaal. Mijn missie is daarom om de hoeveelheid en de kwaliteit van onze fysieke en digitale verbindingen te verbeteren en de datastroom op gang te brengen.”

 

Marion over de voormalige voorzitter Marc
“Zeer Creatief in strategie en woord, Complexe materie simpel maken maar wel altijd met een maatschappelijk en progressieve blik.

 

Advies voor VEA bureaus
Het voordeel van ervaring is dat je meer context hebt om vernieuwing in te plaatsen, maar dan moet je die vernieuwing wel toelaten en je eigen ervaring delen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!

Nieuwsbrief

Sectie