50 Effie-cases ingezonden; fors meer dan vorig jaar

In dit bijzondere jaar, waarin de meeste bedrijven andere dingen aan hun hoofd hebben is het fantastisch te zien dat, mede dankzij de inzet van de VEA en bvA, er toch een volwaardig aantal cases zijn ingezonden zodat we ook dit jaar de effectiviteit van de campagnes kunnen laten zien en vieren!

 

Cases
De categorie ‘Maatschappelijke Impact’ heeft met 18 cases de meeste inzendingen. ‘Gedrag Kort’ heeft 17 inzendingen, de categorie ‘Gedrag Lang’ telt 10 cases en ‘Merk’ 5. De vakjury’s zijn inmiddels begonnen met het beoordelen van de inzendingen. De hoofdjury onder leiding van Alfred Levi komt begin oktober bij elkaar. Mary Hoogerbrugge, voorzitter Effie Stuurgroep: “Ik ben benieuwd naar de inzichten die de cases ons geven over effectiviteit in deze bijzondere omstandigheden, we realiseren ons dat het juist nu een uitdaging is om een goed onderbouwde case te schrijven”.

Uitreiking op 24Festival
De uitreiking van de Effie Awards vindt 17 november plaats tijdens het 24Festival in het Theater Amsterdam. Overdag wordt Marketing Live uitgezonden. Aan het einde van de middag zullen de Effie Awards worden uitgereikt tijdens een hybride event, even feestelijk als altijd, echter met een kleiner aantal mensen in de zaal. Vanzelfsprekend kan iedereen meekijken om te zien wie de winnaars zijn!

Dick van der Lecq, voorzitter 24Festival: ‘We zijn hartstikke druk met de organisatie van het MarketingLive! congres en de Effie-uitreiking. Het is een bijzonder jaar, maar het recordaantal inzendingen laat zien dat de belangstelling onverminderd groot is”.


De Effie is de wereldwijde prijs voor effectieve communicatie die in meer dan 30 landen verspreid over 5 continenten wordt toegekend. De Effie is eigendom van Effie Worldwide, Inc. gevestigd in New York (VS) en wordt sinds 1983 in Nederland uitgereikt. Inzenders voor de Effie moeten aantonen dat de communicatie een belangrijke of doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het behalen van een buitengewoon marketingresultaat. Deze veruit belangrijkste communicatieprijs van Nederland wordt georganiseerd door de VEA (vereniging van communicatieadviesbureaus) en bvA (bond van adverteerders).

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en events!

Nieuwsbrief

Sectie